2 agyserkentő alapanyag, amit minden reggel fogyasztanod kellene - memóriajavító hatásuk fantasztikus!

Borítókép: 2 agyserkentő alapanyag, amit minden reggel fogyasztanod kellene - memóriajavító hatásuk fantasztikus! Forrás: Unsplash/Aneta Pawlik
A szakember szerint, ha ezekkel a fűszerekkel készíted a reggeli zabkását, nagyon jót teszel a testeddel!

Ha most ezt olvasod, akkor bizonyára kimondottan egészségtudatos ember vagy, aki már felvett néhány jótékony szokást, mint például a napi agytornát vagy a megfelelő mennyiségű víz fogyasztását. Mindkettő nagyon jót tesz az agynak, de lehet ezt még fokozni, többek között azzal, ha megfelelő, tápláló étrendet állítasz össze magadnak.

Nagyon sokféle étellel töltheted meg a tányérodat, ha több energiára, jobb memóriára vagy kiegyensúlyozottabb hangulatra vágysz, ezek közül az egyik legszuperebb nem más, mint a zabpehely, amiből ízletes kását, esetleg palacsintát készíthetsz reggelire. Ez az ennivaló olyan gazdag tápanyagokban, hogy nem csupán a jobb agyműködést segíti elő, hanem a megfelelő emésztést és energiaszintet is. Egy szakértő, Dr. Joanette Weisse agyegészség kutató szerint ráadásul tovább fokozhatod a hatást, ha két „csodafűszert” adsz a zabkásádhoz.

Forrás: Pexels
Ez a két memóriajavító és agyserkentő fűszer csodát tesz!

Mely fűszerek segítik az agyműködést? Ezeket add a zabpehelyhez mostantól reggelente!

Fahéj

A fahéj egy kicsit édeskés, ami jól jöhet a cukor helyett is. Dr. Joanette kifejtette, tudományosan bizonyított tény, hogy a fahéjban található fahéjaldehid pedig támogatja az agyműködést: „A fahéjaldehid a fahéj természetes összetevője, amelyről megállapították, hogy javítja a memóriát és az összpontosítási képességet. Szórj egy kevés fahéjat a reggeli zabpehelyedhez, adj egy finom lökést az agyadnak!” – mondta a szakember.

Szerecsendió

Dr. Joanette a szerecsendiót is említette, amely egy meleg, diós ízvilágú fűszer, amiben egy fontos vegyület, a miriszticin található meg. „A szerecsendióban lévő miriszticin javítja a hangulatot, csökkenti a stressz és a szorongás érzését, ez pedig kulcsfontosságú a neurodegeneratív betegségek megelőzésében és gyógyításában!” – mondta el a doktor. „Reszelj egy kis szerecsendiót a reggelidre, de akár a vacsorádat is fűszerezheted vele, este fogyasztva legalább olyan egészséges. Nem csak finom, de jó hatással van az elmére, jó irányba befolyásolhatja a hangulatodat!” – tette még hozzá.

Most pedig 6 olyan ételt mutatunk be, amelyekkel a szakértők szerint csodát tehetsz a bélrendszereddel!