Mindenki imádni fogja! Kávés trükkök, amelyek feldobják az egyszerű cappuccinót is

kávé Forrás: Nathan Dumlao on Unsplash
Ha isteni finom kávét innál, és nem akarsz ezért kávézóba menni, az alábbi trükkökkel feldobhatod a megszokott ízeket!

Te is imádod a reggeleket egy isteni kávéval indítani? Vagy hétvégén, ebéd után kiülni a teraszra, hallgatni a madárcsicsergést, és közben inni egy csészével? Nem véletlen, hogy olyan könnyedén a napi rutinunk részévé válik ez az ital, hiszen rengeteg lehetőségünk van a saját ízvilágunk szerint elkészíteni. Cukorral, tejjel, növényi itallal vagy feketén; mindegy, melyik verziót szereted, most van pár tippünk, amivel még finomabbá varázsolhatod a kávédat!

Ha kíváncsi vagy, mivel dobhatod fel ezt az italt olyannyira, hogy még a vendégeket is levedd a lábukról, ha látogatóba érkeznek hozzád, íme néhány szuper kávés-hack!

Ha feketén iszod

Legközelebb próbáld ki, hogy cukor helyett (már ha egyáltalán teszel bele) egy nagyon pici sót raksz a frissen lefőtt kávéba. Ez a trükk elsőre furcsának tűnhet, de valójában bizonyított tény, hogy némi só ellensúlyozza a kávé keserű ízét, így sokkal finomabb lesz tőle.

Cukor és édesítőszer helyett

Ha valami finomra vágysz, de nem cukrot vagy édesítőt szeretnél tenni a kávéba, próbáld ki a fahéjat, a szerecsendiót, a vaníliakivonatot vagy a fagylaltot! Vagy egymás utáni napokon mindegyiket. Ezek ugyanis olyannyira feldobják a klasszikus, megszokott ízvilágot, hogy egy darabig biztosan nem nyúlsz a cukor után!

Forrás: Tyler Nix on Unsplash

Jegeskávé újragondolva

A jegeskávét számos módon el lehet készíteni, ha te pedig úgy szoktad, hogy jégkockát teszel a lefőzött kávédba, ideje kipróbálni egy másik verziót. Legközelebb, amikor lefőzöl kávét és megmarad valamennyi, öntsd ki jégkockatartóba, rakd a fagyasztóba, majd a következő alkalommal, amikor jegeskávét kívánsz, ezt tedd bele. Így nem vizezed fel a kávédat, az íze pedig még intenzívebb lesz. Persze arra azért figyelj, hogy ne fogyassz így túl sok koffeint!

Ha melegen innád

Ha azok közé tartozol, akik melegen szeretik inni a kávét, de rengeteg a dolgod (esetleg egy kisgyermek mellett nincs kapacitásod 5 perc alatt meginni), és mindig kihűl, próbáld ki a baristák trükkjét! Ők ugyanis előre melegített csészébe főzik le a kávét, így sokkal tovább forró marad ez az ital.

Használj szűrt vizet

A kávé íze valójában sokkal finomabb lesz, ha szűrt vízzel készíted el. Teljesen mindegy, hogy kapszulás kávéról, kávébabról vagy por alapú verzióról beszélünk! Ezáltal ugyanis nem marad a vízben semmi olyan ásványianyag, ami képes lenne befolyásolni a természetes aromát. Megéri kipróbálni!

Ha pedig imádod a finom kávét, a te otthonodból sem hiányozhatnak a legmenőbb kávés kiegészítők! A jó minőségű kávéfőző alap, de ezt tökéletesen kiegészíti egy szuper tejhabosító készülék, egy-két különleges csésze és az aromamegtartó tárolók. A legjobb hír pedig, hogy ezeket is beszerezheted június 6-9. között a JOY-Napokon, hiszen a Tchibo-nál 20% kedvezménnyel várnak ezen időszak alatt, ha 2 darab használati cikket vásárolsz.

Érdemes megnézned, mi mindenre válthatod be a kupont, hiszen számos szuper használati cikkre érvényes. Olvasd el a részleteket a kuponleírásban!

Forrás: Toa Heftiba on Unsplash

Mire használd a zaccot?

Tudtad, hogy a kávézaccot is szuper dolgokra használhatod? Például a növények imádják! Legközelebb ne a kukába dobd, hanem szórd szét a virágok földjébe, hisz tele van cinkkel és káliummal. A hortenziák színe például meg is változik tőle!

De az is szuper ötlet, ha szagsemlegesítésre használod. A zacc ugyanis képes a rossz szagokat eltüntetni, így sokan például a hűtőbe rakják!

Még több kávézaccos tippért kattints ide:

Ezt is olvasd el!