8 ok, amiért érdemes lenne rendszeresen fügét fogyasztanod
Mivel éppen szezonja van érdemes rendszeresen fügét fogyasztanod ebben az időszakban - persze ügyelve arra, hogy mértékkel tedd, hacsak nem az a cél, hogy sűrűbben látogasd a mosdót. De nem érdemes megfeledkezni róla az év hátralevő részében sem, hiszen aszalva is legalább annyira egészséges, mint lédús társai.
Mindegy tehát, hogy friss, aszalt, zöld vagy fekete darabokat fogyasztasz a fügéből, szerencsére mindegyikben megtalálható egy jó adag A-, B1-, B2-, C-, és E-vitamin, rengeteg antioxidáns és Omega zsírsav, amelyeknek köszönhetően igazi csodafegyver egy rakás betegséggel szemben. Magas kalciumtartalmának köszönhetően laktózérzékenyeknek például kifejezetten ajánlott a fogyasztása. És nem csak az egészségednek, de még a bőrödnek is nagyon jót tesz ez a fantasztikus mediterrán gyümölcs.
De, hogy miért érdemes még fügét fogyasztanod?
Amire érdemes ügyelned
- Mindig friss, ép darabokat válassz.
- Mindig jó alaposan mosd meg a fügét.
- Dobozba vagy zacskóba téve, tárold a hűtőszekrény leghidegebb rekeszében.
- Kis mértékben fogyaszd, hogy még véletlenül se okozzon hasmenést vagy fogszuvasodást.
- De, hogy miért érdemes még fügét fogyasztanod?
Te szoktál rendszeresen fügét fogyasztani?