Ezt készítsd, ha nincs kedved főzni 1. rész – avokádós toast tojással és retekkel
![Borítókép: Ezt készítsd, ha nincs kedved főzni 1. rész – avokádós toast tojással és retekkel](https://cms.static.marquardmedia.hu/data/cikk/166/166456.775x400.jpg)
Ha akarjuk, ha nem, vannak olyan napok amikor nem érünk rá, fogalmunk sincs mit ennénk, vagy szimplán nincs kedvünk főzni. Még akkor is előfordulhat ez velünk, ha amúgy mi vagyunk a legszorgalmasabb „konyhai robot gépek” az egész famíliában. Ilyenkor sem szabad pánikba esni, érdemes inkább szétnézni a hűtőben és a kamrában, hogy milyen finomságot lehetne az otthon található alapanyagokból pikk-pakk összedobni.
A következő receptet is egy ilyen laza nap ihlette, ennek ellenére íme a bizonyíték, hogy az otthon összeállított „gyorsétel” is lehet végtelenül finom és egészséges.
![](https://cms.static.marquardmedia.hu/data/cikk/166/166457.640.jpg)
- 1 avokádó
- 2 teáskanál citrom vagy lime lé
- 2 főtt tojás (a közepe lehet picivel lágyabb)
- 1 retek vékonyra karikázva
- 2 teáskanál dijoni mustár
- 2 teáskanál extra szűz olíva olaj, vagy majonéz
- snidling, vagy bazsalikom
- néhány szelet kenyér
Elkészítés:
Az avokádót megpucoljuk, - a magját kiszedjük, - majd vékony szeletekre vágjuk. A puha szeleteket mintegy rákenjük a kenyérre. Erre jöhetnek a felkarikázott tojás és retek szeletek. Sózzuk borsozzuk, majd megöntözzük a mustár és az olíva olaj, - vagy majonéz, - keverékével. A tetejére apróra vágott bazsalikom levelet, vagy snidlinget szórunk.
Jó étvágyat hozzá!