"Fehér" halleves
![Borítókép: "Fehér" halleves](https://cms.static.marquardmedia.hu/data/cikk/240/240010.775x400.jpg)
Megunhatatlan, kihagyhatatlan ünnepi halleves recept.
Elkészítési idő: 20 perc + 35 perc főzés
Hozzávalók (4 főre):
- 10 dkg füstölt pisztrángfilé
- 12 dkg lazacfilé
- 25 dkg tőkehal
- 1 ek olívaolaj
- 10 dkg szalonna apróra vágva
- 35 dkg póréhagyma
- 2-3 babérlevél
- 25 deka krumpli apróra felkockázva
- 4 dl tej
- 2,5 dl halalaplé
- 1 dl tejszín
- 1 csokor petrezselyem
1. A pisztrángot tedd a tejbe s melegítsd forráspontig, hogy a tej átvegye az ízét. Hagyd kihűlni. Emeld ki a halat és vágd kisebb darabokra, majd tedd félre.
2. Az olajon pirítsd meg a szalonnát, add hozzá a feldarabolt póréhagymát, párold 5 percig. Add hozzá a krumplit, babérlevelet, az alaplevet, a tejszínt, a tejet, és ha túl sűrű, egy kis vizet. Sózd, borsozd.
3. Vágd fel a többi halat kockákra. Főzd addig a levest, amíg a krumpli majdnem puha, az utolsó 10 percben add hozzá a darabolt halakat és füstölt pisztrángdarabokat.
4. Tálaláskor díszítsd friss petrezselyemmel.
![hal,halleves,leves](https://cms.static.marquardmedia.hu/data/cikk/240/240011-hal-halleves.640.jpg)
Forrás: Varró Edina/Homebisztro