"Fehér" halleves

Borítókép: "Fehér" halleves Forrás: Varró Edina/Homebisztro
Megunhatatlan, kihagyhatatlan ünnepi halleves recept.

Elkészítési idő: 20 perc + 35 perc főzés

Hozzávalók (4 főre):

  • 10 dkg füstölt pisztrángfilé
  • 12 dkg lazacfilé
  • 25 dkg tőkehal
  • 1 ek olívaolaj
  • 10 dkg szalonna apróra vágva
  • 35 dkg póréhagyma
  • 2-3 babérlevél
  • 25 deka krumpli apróra felkockázva
  • 4 dl tej
  • 2,5 dl halalaplé
  • 1 dl tejszín
  • 1 csokor petrezselyem

1. A pisztrángot tedd a tejbe s melegítsd forráspontig, hogy a tej átvegye az ízét. Hagyd kihűlni. Emeld ki a halat és vágd kisebb darabokra, majd tedd félre.

2. Az olajon pirítsd meg a szalonnát, add hozzá a feldarabolt póréhagymát, párold 5 percig. Add hozzá a krumplit, babérlevelet, az alaplevet, a tejszínt, a tejet, és ha túl sűrű, egy kis vizet. Sózd, borsozd.

3. Vágd fel a többi halat kockákra. Főzd addig a levest, amíg a krumpli majdnem puha, az utolsó 10 percben add hozzá a darabolt halakat és füstölt pisztrángdarabokat.

4. Tálaláskor díszítsd friss petrezselyemmel.

hal,halleves,leves
Forrás: Varró Edina/Homebisztro