Vacsorázz valami könnyűt: csirkemell lencsével
![Borítókép: Vacsorázz valami könnyűt: csirkemell lencsével](https://cms.static.marquardmedia.hu/data/cikk/80/80929.w.jpg)
Kalóriaszegény és mégis laktató vacsora csirkemelllel.
Rostban, fehérjében gazdag, tápláló koszt 30 perc alatt– mi kell még a tökéletes vacsorához egy fárasztó munkanap végén? Íme a recept:
Elkészítési idő: 30 perc
2 személyre
![](https://cms.static.marquardmedia.hu/data/receptek/0/receptkep_127.jpg)
Párolt csirkemell lencsével
Hozzávalók
- 2 csirkemell
- 25 dkg lencse
- 1 citrom (leve és héja)
- 1 ek petrezselyem
- 0,5 dl olívaolaj
- só
- bors
- 2 gerezd fokhagyma
1. A lencsét sós vízben, fedő alatt főzd kábé 20–25 perc alatt puhára.
2. A csirkemellet kevés vízben, fedő alatt párold meg (kábé 10 perc).
3. A citrom levét keverd el a zúzott fokhagymával és fél deci olívaolajjal.
4. Forgasd a puha lencsét a citromos öntethez, fektesd rá a felszeletelt csirkemellet és szórd meg petrezselyemmel.