6 étel, hogy egészséges legyen a hüvelyed!
Miközben arról viszonylag sokat hallunk, tudunk; hogy bőrünk egészsége, vagy az, hogy éppen mennyire érezzük magunkat fittnek, nagyban függ táplálkozási szokásainktól is - hogy mikor és milyen ételek kerülnek a tányérunkra.
A bélrendszerhez hasonlóan az egészséges hüvely közege is alapvetően enyhén savas kémhatású, melynek ideális PH értéke 3,5-4,5 között mozog. Ez az állapot azért fontos, hogy fennmaradjon, mert ebben nem tudnak elterjedni a különféle kórokozók. Ha viszont ez lúgos irányba tolódik el, akkor felborul az ott élő természetes baktériumflóra egyensúlya. Ez pedig számtalan probléma és betegség (hüvelyszárazság, gombás fertőzések) forrása lehet.
Vannak viszont olyan ételek, melyek segíthetnek abban, hogy megőrizd a hüvelyed egyensúlyi állapotát; az ezt fenntartó egészséges baktériumokat kell csak "jól tartani”, elsősorban pre-, és probiotikus ételekkel. Galériánkban megmutatjuk, például mikkel.