Díjnyertes jeges nyalat – kóstoltad már az év fagyiját?
![Íme, a győztes!](https://cms.static.marquardmedia.hu/data/cikk/281/281953-ime-a-gyoztes.775x400.jpg)
Általában májusban rendeznek orbitális fagylaltfesztivált, ahol kihirdetik a győztest. A járvány miatt idén késett, és szolidabbra sikerült a móka, de legalább megvannak az új ízek, amiket érdemes kipróbálnod!
Az Év Fagylaltja versenyre idén a kézműves kategóriában 43 fagylalt nevezett. Kötelező íz idén sem volt, semmi nem szabott határt a versenyzők kreativitásának. A kézműves kategória döntőjébe 13 fagylalt került, melyeket a versenyzőknek a zsűri jelenlétében kellett elkészíteniük. Ebben a kategóriában, olyan kézműves fagylaltokkal lehetett nevezni, ami természetes alap- és járulékos anyagokkal, tejes fagylaltok esetében főzött alappal, és kizárólag saját készítésű öntetekkel, pasztákkal, díszítésekkel, a hagyományos technológiai sorrendet betartva készülnek.
![fagylalt,](https://cms.static.marquardmedia.hu/data/cikk/281/281954-fagylalt-.640.jpg)
Forrás: Fotó: Magyar Cukrászok Országos Ipartestülete
A győztes: Dobó Norbert, Füredi fagyizó
A nagyon erős mezőnyben a következő eredmények születtek a cukrászdák és kézműves fagyik között:
- Aranyérmes és egyben az Év fagylaltja vándorkupa győztese: Passió-karamell – Dobó Norbert, Füredi Fagyizó – Balatonfüred
- Ezüstérem: Törökmézes vanília – Dobó Norbert, Füredi Fagyizó – Balatonfüred
- Bronzérem: Modena Kincse – Koncz Andrea, Sissi Kézműves Fagyizó – Gödöllő
- Bronzérem: Zöldcitrom egy csipetnyi mentával – Somogyi Renáta, Bringatanya Fagyizó, Somogyi Fagylaltműhely, Gyenesdiás