Izgalmas ünnepi desszert: csokis tofutorta
Forrás: Studer-Tüske Veronika / Éva magazin
A tofut húspótlékként használják a legtöbben, pedig desszertalapanyagként is kiváló. Próbáld ki csokoládéöntettel!
A tofu már régesrég nem csak a húst helyettesítheti; egyre többen fedezik fel, önmagában is megállja a helyét. Akár desszertként is kiválóan teljesíthet, bizony, még az ünnepi asztalon is! Mi emeltük a tétet, és csokoládéöntetet készítettünk hozzá.
Elkészítési idő: 40 perc
Csokis tofutorta
Hozzávalók
- 20 dkg tofu (puha)
- 10 dkg porcukor
- 2 tojás sárgája
- 2 tk vaníliakivonat
- 2 ek kakaópor
- 5 dkg liszt
- 1 tk sütőpor
- 4 tojásfehérje
- 0,5 narancs leve és héja
- 5 dkg margarin vagy vaj
- 1 dl narancslé (a csokiszószhoz)
- ízlés szerint agavé- vagy juharszirup (a csokiszószhoz)
- 2 ek kakaópor (a csokiszószhoz)
1. lépés
1. A tojásfehérjét verd fel kemény habbá és tedd félre.
2. lépés
A tojássárgáját keverd habosra a porcukorral és add hozzá a tofut, a margarint, a narancs héját és levét. Mixerrel keverd el a hozzávalókat. Szitáld hozzá a lisztet és a sütőport, forgasd össze. Óvatosan keverd hozzá a felvert tojásfehérjét.
3. lépés
Töltsd a masszát egy formába és 150 fokos légkeveréses sütőben süsd 35 percig.
4. lépés
Forrald fel a narancslevet a kakaóporral és az agávésziruppal.
5. lépés
A tortát hűtsd le és tálalás előtt borítsd be a csokiöntettel.