Frittata tojás nélkül – miért is ne?
Forrás: flickr/Steve Johnson
Nem kell mindig húst és egyéb állati eredetű ételeket enni. Ezzel a bolygónk egészsége mellett a saját egészségedért is tehetsz valamit. Igazi win-win helyzet, ha ezt ráadásul olyan finom ételekkel teszed, mint ez a frittata.
A frittata az egyik legjobb fogás, amit nyáron vacsorára vagy reggelire ehetsz. Ha salátát kínálsz mellé, akár ebédként is megállja a helyét. A quinoában található fehérjétől és a leveles zöldségekben található vastól még extra lendületet is kapsz.
Vegán quinoa fritta
Hozzávalók (4 adagra)
- 3 ek. extraszűz olívaolaj
- 150 g gomba (felaprítva)
- 1 hagyma (felaprítva)
- 1 piros paprika (felaprítva)
- 3 gerezd fokhagyma (felaprítva)
- 250g felkáposzta vagy spenót (leszárazva, felaprítva)
- 1 csészényi csicseriborsó liszt
- tengeri só
- frissen őrölt fekete bors
- ½ csészényi előfőzött quinoa
- 1 marék petrezselyem (felaprítva)
- Opcionális: vegyes zöld saláta a tálaláshoz
Elkészítése
- Melegítsd elő a sütőt 220 fokra, majd bélelj ki egy kisméretű kerek tepsit sütőpapírral.
- Egy serpenyőben hevíts olajat, add hozzá a gombát, a hagymát, fűszerezd borssal és párold 5 percig.
- Ezután mehet bele a fokhagyma, a kelkáposzta és/vagy spenót. Várj újabb pár percet míg összeesnek a leveles zöldek, majd zárd el alatta a hőt.
- Egy tálban keverd össze a csicseriborsó lisztet, a maradék olívaolajat, 1,5 csészényi vizet, sózd, borsozd, majd add hozzá megpárolt zöldségeket, a quinoát, a petrezselymet és keverd össze.
- Öntsd át a keveréket a kibélelt tepsibe, majd süsd 18-20 percen keresztül.
- Miután kivetted a sütőből, hagyd állni legalább 5 percig mielőtt felszeletelnéd.
- Tálald kevert salátával.
Forrás: popsugar