Ha Gwyneth Paltrow-t nem bírod – attól még a tésztáját imádni fogod
![Borítókép: Ha Gwyneth Paltrow-t nem bírod – attól még a tésztáját imádni fogod](https://cms.static.marquardmedia.hu/data/cikk/220/220324.775x400.jpg)
A gasztrotippet az InStyle.hu-tól kaptuk:
Számtalan carbonara tészta receptet kipróbáltam már: volt, hogy a tojásos-sajtos masszát vízgőz fölött kevertem ki, hogy a szalonnát lecsepegtetve tettem a tésztához, hogy hozzáadtam a kisült szalonna zsírját vagy nem. Ugyan ezt az ételt sokan, sokféleképpen készítik, az alaprecept minden esetben ugyanaz, amihez szükség van a tojás, pancetta vagy bacon és pecorino vagy parmezán triumvirátusára és természetesen valamilyen tésztára – lehetőleg durumlisztből.
Mivel Gwyneth carbonarája szinte semmiben nem tér el az autetntikus verziótól, mindössze egy különbséget véltem felfedezni, hogy nem spagettit, hanem bucattinit vagy makarónit ajánl a recepthez, nem is értem miért ment ekkorát a világhálón.
![](https://cms.static.marquardmedia.hu/data/cikk/220/220318.640.jpg)
A választ sajnos nem tudom, de azt igen, hogy ha elkészíted ezt az ételt, egyrészt megnyalod mind a tíz ujjadat, másrészt kicsit szimpatikusabb lesz számodra a szőkeség.
Nemrég a Delish, Gwyneth Paltrow és Giada De Laurentiis carbonara receptjét versenyeztette, majd kóstoltatta meg pár tesztalannyal. A videót itt megnézheted! Tudod, kié nyert? Annyit elárulhatok, hogy lesz még egy indok, hogy te is kipróbáld ezt a változatot.
Ha te is szívesen letesztelnéd, a receptet megtalálod a galériában!