Ropogós tofu, mártogatóssal
Rántva minden jobb, állítják sokan. Én ezzel ugyan vitatkoznék, de abban egyetérthetünk, hogy a most következő ételnek bizony tényleg nagyon jól áll a ropogós bunda.
Tofut legtöbbször ázsiai ételekben, valamilyen szósszal nyakon öntve fogyasztunk, és csak ritkán jut eszünkbe kirántani.
Ennek a receptnek ráadásul az a trükkje, hogy nem bő olajban sül a tofu, hanem sütőben, és ha állati tej helyett növényit használsz hozzá, még vegán módon is készülhet. A tofut aztán eheted snackként valamilyen mártogatóssal, bbq-val, ketchuppal, szójával vagy akár ázsiai mogyorószósszal is, de salátához, és rizshez is fogyaszthatod. Mi több pitába vagy tacóba is belepakolhatod.
Hozzávalók
- 200 g szilárd tofu
- nedves keverék
- 100 ml szójatej (vagy sima tehéntej)
- 1/2 citrom leve
- 50 g zsemlemorzsa
- 2-3 ek. porélesztő
- 1/2 tk. piros paprika
- 1/2 tk. fokhagyma por
- só
- bors
Elkészítése
- Melegítsd elő a sütőt 230 ° C-ra.
- Keverd össze a nedves, majd a száraz hozzávalókat két külön tálban.
Vágd fel a tofut falatnyi kockákra, majd forgasd át őket a tejes keverékben és hagyd pár percig, hogy benne ázzanak – így nem fognak kiszáradni sütés közben.
- Ezután forgasd meg őket a zsemlemorzsás keverékben úgy, hogy mindenhol jól bevonja őket a bunda, majd terítsd szét a kockákat egy sütőpapírral kibélelt tepsiben.
- Félidőben átforgatva, süsd őket arany barnára 20-30 perc alatt,.