Sült paprikás kosárkák bazsalikomos olajjal
Előkészítési idő: 30 perc + a hűtés
Elkészítési idő: 15 perc
Hozzávalók (4 személyre):
• 40 deka sült paprika (készen kapható)
• 5 bébimozzarella
• 10 deka liszt
• fél deci olívaolaj
• 1 kávéskanál só
• 5 deka reszelt parmezán
Abazsalikomos olajhoz:
• fél marék zsenge bazsalikomlevél
• fél deci extra szűz olívaolaj
• 1 gerezd szétnyomott fokhagyma
• 1 kávéskanál frissen reszelt citromhéj
1. Kavard össze a lisztet, a sót és a reszelt sajtot. Villával keverj bele fél deci olívaolajat és 2 evőkanál hideg vizet. Kézzel gyúrd össze. Ha összeállt, csavard fóliába és tedd ahűtőbe negyedórára.
2.Melegítsd elő a sütőt 200 fokra. Belisztezett deszkán nyújtsd ki atésztát 3 milliméteresre. Egy pohárral vágj ki belőle akkora köröket, hogy az átmérőjük 2 centivel legyen nagyobb a muffinsütő üregeinél.
3. Béleld ki atésztával asütőforma üregeit, és tedd a hűtőbe még 10 percre.
4.Kicsit nagyobb sütőpapír-körökkel takard le atésztát, töltsd meg szárazbabbal. 10percet így süsd, aztán vedd ki a papírt és a babot, és süsd még 5percig.
5. Abazsalikomos olajhoz keverd össze a hozzávalókat.
6.Töltsd meg atésztakosárkákat csíkokra vágott sült paprikával és szeletelt mozzarellával. Sózd, borsozd, öntözd meg abazsalikomos olajjal, díszítsd friss bazsalikomlevelekkel.
Szöveg: Simándi Júlia, Fotó: James Moffatt / ACPsyndication.com