Bundáskenyér tojás nélkül? De még mennyire!
Forrás: I Do Nothing But Love/Unsplash
A bundáskenyér elképzelhetetlen lenne tojás nélkül, igaz? Pedig a bundája növényi eredetű alapanyagokból is készülhet. Ez a recept jól jöhet, ha vegán vagy, vagy épp nincs otthon tojás, esetleg kipróbálnál valami újat.
Persze tojás gyakrabban van otthon, mint selyem tofu, ami ehhez a vegán bundáskenyérhez szükségeltetik, de ha adhatok egy tippet, tarts otthon a mélyhűtőben – így bármikor előveheted, ugyanis baromi jól fagyasztható!
Tojásnélküli bundáskenyér
Hozzávalók
- 4-6 szelet kenyér
- bio selyem tofu
- 50 ml szójatej
- 1/2 tk. vanília kivonat
- 1/2 tk. őrölt fahéj
- vegán vaj vagy olaj sütéshez
- 3-4 sárgabarack (vagy más szezonális grillezhető gyümölcs)
- juharszirup vagy méz
- kókuszdió-, vagy más növényi alapú joghurt, vagy tejszín
Elkészítése
- Vágd félbe a barackot, majd grillezd meg mindkét oldalát és tedd félre.
- Turmixold le a selyem tofut, a szójatejet a fahéjjat és a vanília kivonatot.
- Ezután öntsd a keveréket egy tálba, mártsd bele a kenylrszeleteket, míg egyenletes bevonatot nem kapnak, közben hevíts olajat vagy vajat egy serpenyőben, majd közepes fokozaton pirítsd meg benne a kenyerek mindkét oldalát.
- Tálalásnál tegyél egy-egy barackot a kenyerek tetejére, majd csorgass rá juharszirupot, és kanalazz rá egy jó nagy adag joghurtot.
Forrás: livekindly.co