Mia és Miss Py ínycsiklandó receptjei: gyerekjáték a főzés! Tonhalas-kukoricás lepény
![Borítókép: Mia és Miss Py ínycsiklandó receptjei: gyerekjáték a főzés! Tonhalas-kukoricás lepény](https://cms.static.marquardmedia.hu/data/cikk/52/52025.w.jpg)
Legújabb sorozatunkban Vígh Alexandra, az Axi's Kitchen bloggere, két segítőtársával Miával és Miss Pyvel készít majd nekünk finomabbnál finomabb ínyencségeket, amelyeket szó szerint gyerekjáték elkészíteni. Íme az első recept: a tonhalas-kukoricás lepény!
Hozzávalók
- 1 csomag friss leveles tészta
- 50g natúr krémsajt
- 1 konzerv olajban eltett tonhal
- fél konzerv kukorica
- 2 szál újhagyma
- 8-10 szem koktélparadicsom
- só, bors
A sütőt előmelegítjük 190 fokra.
1. A leveles tésztát kitekerjük (ha fagyasztottal dolgozunk, akkor 2-3 mm vastagságúra nyújtjuk), egy tűzálló tálba terítjük, széleit visszahajtogatjuk, megszurkáljuk villával és 10-15 perc alatt elősütjük.
Amíg sül felkarikázzuk az újhagymát,félbevágjuk a koktélparadicsomokat, leszűrjük a tonhalat és a kukoricát.
2. Kivesszük a tálat a sütőből, megkenjük a krémsajttal és mindenki saját szájíze szerint halmozhat rá a hozzávalókból. Ér kihagyni akár a tonhalat is. :-)
3. Sózzuk, borsozzuk és visszatesszük a forró sütőbe 10-15 percre, amíg a tészta szépen aranyszínűre sül.
4. Azonnal melegen, de akár langyosan is tálalhatjuk, vagy magunkkal vihetjük egy kellemes piknikre is.
További szuper recepteket találhattok még Alexandra blogján: axiskitchen.hu!