Zöldséges csicseriborsó omlett, nem csak vegánoknak
Forrás: livekindly.co
Bár elsőre bizarrnak tűnhet omlettet sütni tojás nélkül, akkor is érdemes kipróbálnod, ha a húsevők táborát erősíted. Kiadós, egészséges és ínycsiklandó fogás, reggelire, ebédre és vacsorára egyaránt.
A csicseriborsó omlettet elkészítheted simán csak magában, de felturbózhatod a kedvenc zöldségeiddel is. Fogyaszthatod salátával, friss vagy pirítós kenyérrel, vagy amivel csak szeretnéd.
Zöldséges csicseriborsó omlett
Hozzávalók
- ½ csészényi csicseriborsóliszt
- ½ csészényi víz
- 1 ek. (5 g) porélesztő
- 1 tk. szőlőmagolaj
- ½ tk. sütőpor
- 1 tk. jó minőségű paradicsomszósz
- só
- bors
- csipet kurkuma por
Feltétek:
- 2 gomb (szeletelve)
- ¼ kaliforniai paprika (kockázva)
- 1 marék apróra vágott spenót
- ¼ csészényi fekete olajbogyó (szeletelve)
Elkészítése
- Keverd össze egy tálban a lisztet, az élesztőt és a sütőport, majd egy másikban az olajat, vizet és a paradicsomszószt. Ezután öntsd össze a száraz és nedves hozzávalókat, majd keverd addig, míg homogén masszát nem kapsz.
- Ízesítsd sóval, borssal és kurkumával.
- Öntsd a feldarabolt zöldségeket és az olajbogyót a csicseriborsós keverékhez, és újra keverd át.
- Melegítsd elő a serpenyőt, önts bele egy kevés olajat, majd mehet rá a csicseriborsós keverék. Közepes lángon süsd pár percig az egyik oldalát, míg buborékok nem jelennek meg a tetején, és a szélek kissé meg nem barnulnak, majd fordítsd át és ezt az oldalát is süsd 1-2 percen keresztül.
- Tálald avokádóval, extra zöldekkel és/vagy pirítóssal.
(A receptben található mennyiségből egy nagy omlett vagy két kisebb jön ki!)
Forrás: livekindly.co