Van otthon egy zacskó zabpelyhed? Próbáld ki az egyéjszakás zabkását

Borítókép: Van otthon egy zacskó zabpelyhed? Próbáld ki az egyéjszakás zabkását
Készítsd el este a reggelit, és az egész család megnyalja a tíz ujját! (Ja és olyan egyszerű és változatos, hogy a gyerekek is összekotyvaszthatják maguknak.) Mi kipróbáltuk.

Az overnight oatmeal régóta rendkívül népszerű angolszász nyelvterületen (és persze világszerte). Ez a sokféleképp elkészíthető és pofonegyszerű recept rendkívül egészséges, tele van rostokkal, vitaminokkal és segít a püffedés mérséklésében, vagyis karcsúsít is! Egészséges, kalóriaszegény, pár perc alatt elkészül és persze nagyon finom.

A hozzávalók


És hogy miért éri meg már előző este elkészíteni? Azért, mert...

  • az ízek kellemesen összeérnek
  • a magvak kissé megpuhulnak (a chia magoknak például időre van szükségük ehhez)
  • még 5 perccel tovább alhatunk
  • a gyerek is szívesebben készít magának reggelit este, mint reggel, félálomban

Ja, és íme a"recept":

Elkészítési idő: 5 perc + min 5 óra hűtés
1 személyre
Egyéjszakás zabkása (overnight oatmeal)
Hozzávalók
  • fél bögre zabpehely (kicsi vagy nagy szemű, ízlés szerint)
  • fél bögre tej (vagy joghurt vagy kókusz- vagy mandulatej, esetleg víz)
  • 1 kk chia mag (bioboltban, áruházak biorészlegein kapható)
  • néhány szem aszalt szilva (vagy mazsola)
  • fél marék nyers mandula (vagy kesudió, sótlan)
  • ízlés szerint méz
  • ízlés szerint gyümölcsök (friss vagy fagyasztott)
  • ízlés szerint fahéj
  • 3-4 mentalevél (szintén ízlés szerint)

1. A mixelésnél csak arra kell vigyázni, hogy a gyümölcsök többé-kevésbé egészben maradjanak. Tehát ezeket adjuk hozzá utoljára.

 

Tipp: hogy még frissebb legyen a gyümölcs, azt reggel is hozzáadhatjuk.

 

2. Ha mindent hozzáadtunk, amit szerettünk volna, fedjük le a tálat, amelyben elkészítettük és tegyük a hűtőbe éjszakára, de minimum 5 órára.

 

Még egy tipp: ha zárható csatos üvegben készítjük el, magunkkal is vihetjük a kedvenc reggelinket.