Az olaszok borkorcsolyája: rozmaringágas grissini recept
Forrás: Puskás Erzsi
A napfényes Itáliában olyan ez, mint nálunk a pogácsa. De pogácsából már ettél eleget, szóval ideje teret adnod az újdonságnak.
Egyébként nem csak bor mellé esik majd jól ez a rágcsa, pont olyan kellemesen símul az íze egy jó hideg sör mellé is napsütötte délutánokon.
Rozmaringos grissini
Hozzávalók
- 2,5 bögre liszt
- 1 evőkanál méz
- 1 csomag szárított élesztő (7 gramm)
- 4 evőkanál olívaolaj
- 1 bögre langyos víz
- 1 teáskanál só
- rozmaringágak
- nagy szemű tengeri só
Forrás: Éva magazin / Kép és szöveg: Puskás Erzsi
Elkészítés
1. Keverd össze egy tálban a mézet a meleg vízzel és az élesztővel, és hagyd, hogy életre keljen.
2. Vedd elő a robotgépet a dagasztófejjel, kezdd el hozzáadagolni az élesztős vízhez a lisztet, az olajat és a sót.
3. Amikor szépen összeállt cipóvá, szórd meg liszttel, takard le és meleg helyen hagyd egy órát kelni.
4. Formázz egyforma méretű golyókat, majd sodord ki őket kígyókká és tekerd a rozmaringágakra.
5. Kend meg a grissiniket egy kevés olívaolajjal, szórd meg sóval, és 200 fokra előmelegített sütőben süsd aranybarnára kábé 16 perc alatt. 6. Lágytojás mellé kínáld.